Kategoriler: Samsun

Samsun 2.2 kW 3 hp 380 volt 3 faz Güneş Enerjisi Sulama Sistemi Paketi

Samsun 2.2 kW 3 hp 380 volt 3 faz Güneş Enerjisi Sulama Sistemi Paketi

0.75 kw ( 1 Hp ), 1 kw ( 1.5 hP,) 1.5 kw ( 2 Hp ) 2.2 kw ( 3 Hp ), 3 kw ( 4 Hp), 4 kw , 5.5 kw ( 7.5 Hp ) , 7.5 kw (10 Hp), 11 kw, 15 kw ( 20 Hp), 18 kw ( 24 Hp ), 22.5 Kw ( 30 Hp ), 30 Kw ( 40 Hp ), 40 kw, 50 kw, 100 kw 250 kw 380 volt faz dalgıç pompa güneş enerjisi sistemi fiyatı, güneş enerjisi tarımsal sulama sistemi, güneş enerjili tarımsal sulama maliyeti, güneş paneli tarla sulama sistemi nedir?

2.2 kw 380 volt 3 faz ( 3 Hp ) Güneş enerjisi Sulama Paket İçeriği

1. 17 adet 260 Watt  Polikristal Güneş Paneli – 16380 W kurulu panel gücü
2. 2.2 kW Pompa Sürücüsü
3. Yeterli miktarda kablo ve konnektör

Güneş Enerjisi ile Su Pompalama

Güneş enerjisi  ile çalışan su pompalama sistemleri, şebeke enerjisi olmadığı veya güç kaynağının güvenilir olmadığı yerlerde, güvenilir ve uygun maliyetli su temini sağlamak için kullanılan pratik ve uygun maliyetli bir çözüm olabilir. Bu sistemlerin avantajları şunları içerir:

Güneş enerjisi pompaları, güneş olan herhangi bir yerde çalışır

Yaz aylarında su ihtiyacı genelde daha yüksek olduğunda sistem verimliliği artar

Minimum servis ve bakımı gerektirir

Temiz, yenilenebilir enerji ile güç üretir ve su pompalar.

Dizel motorlu jeneratörlerin maliyeti ve sürekli artan şebeke elektriği ile karşılaştırıldığında güneş paneli ile su pompalamanın neredeyse hiç işletme maliyeti yoktur.

Mevsimsel veya değişken konum ihtiyaçlarını karşılamak için kolayca taşınır.  ( gezici remork vb sistemlerle sürekli hareket edebilir )

Güneş paneli sulama sistemleri yalnızca gün ışığı saatlerinde çalıştığı için, pompalanan su genellikle sabit bir su deposu, deposunda saklanır ve böylece suyun sürekli olarak bulunabilmesi için günde 24 saat kullanılabilir.Deponun kapasitesi, pompalanmanın sınırlandırılacağı yağışlı veya bulutlu günlere (güneşli günler olmadan) izin verecek şekilde tasarlanmalıdır. Depolama tankının ebadı ve ebatları, gerekli günlük saklama miktarına göre belirlenir. Çok Büyük depolama tankları pratik değildir, yedek akü veya su depolarını boşaltacak şekilde jeneratör de dahil edilebilir.

Güneş Enerjisi Sulama Sistemi uygulamaları :

Hayvancılık – sığır sulama ve balık yetiştiriciliği

Tarımsal sulama veya ürün sulama

Rekreasyonel – yüzme havuzu sirkülasyon pompaları; spa

Konut – İçme suyu arzı veya basınç artışı

Endüstriyel – işletmeler için su temini

Pompalama, su seviyesi yer seviyesinin altında (yaklaşık 6 metre derinliğin altında) derin olduğu için yüzey pompalarının kullanılamadığı daha derin kuyularda yaygın olarak kullanılan dalgıç pompalarla olabilir. Bu sondaj pompaları özel olarak küçük bir dış çapa sahip olacak şekilde tasarlanmıştır, böylece kuyudaki su seviyesinin altında asılı kalabilir ve yüzeye uzanan bir çıkış borusuna bağlanabilirler. Her bir uygulama için doğru pompa, gerekli pompalama hızlarına ve pompalama yüksekliğine ve mesafesine bağlı olacaktır.

Alternatif olarak, yüzey pompaları suyun sığ kuyu, havuz, akarsu ve tanklar gibi su kaynaklarından taşınması için kullanılır ve pompanın kendisi su seviyesinin 6 metreden fazla olmadığı yerdedir. Kullanılabilecek birçok pompa türü vardır; seçim, günde ne kadar su taşınması gerektiğine ve teslim noktasına olan yükseklik ve mesafeye (depolama tankı gibi) bağlı olacaktır. Emme asansörünün sadece birkaç metreye kadar küçültülmesi durumunda, pompa verimliliği ve güvenilirliği geliştirilebilir.

Güneş enerjili su pompalama sistemlerinden en fazla fayda elde etmek, ilk PV modülünden önce araştırma ve tasarım gerektirir ve bir pompa satın alınır ve monte edilir. Her bileşen dikkatli bir şekilde eşleştirilmeli ve doğru planlama önemlidir – böylece nihai sistem verimli ve güvenilir olacak ve uzun yıllar boyunca işlev görebilecek.

Güneş Enerjisi İle su pompalamada Kullanılacak Pompa Çeşitleri :

  1. Dc Solar Pompalar
  2. Ac 3 Faz Solar pompalar

1.   Güneş enerjisi su pompalamada Dc Solar Pompa Sistemi

Dc Solar pompalar geçen birkaç yıla kadar güneş paneli sulama sistemlerinde çok fazla kullanılıyordu. Dc solar güneş enerjisi pompalarının  güneş panelinden gelen enerjiyi çok yüksek bir verimlilikle suyu pompalamak için kullanırlar. Türkiye ‘ de Alman üretici Lorentz firmasının birçok modeli dc pompa sistemlerinde 20 yılı aşkın bir zamandır güneş paneli ile tarımsal sulamada kullanıldı. Bir diğer dc solar pompa üreticiside Grundfos  dur. Gurndfos SQF modeli çok fazla bir çeşitlilik sunamamaktadır.  Güneş paneli ile su pompalama sistemlerinden Dc pompalar maliyetlerinin çok yüksek olması ve tamir edilmesinin zorluğu nedeniyle başka seçenek olmamasından dolayı uzun yıllar satın alındı.  Artık yerini Ac 3 faz 380 volt notmal pompalara bırakıyor gibi görünmektedir.

2.   Güneş enerjisi su pompalamada Ac  Solar Pompa Sistemi

Günümüzde kullanıcılar dc güneş paneli pompalarının maliyetinin yüksek olması ve tamir süresinin uzun olması sebebiyle AC pompaları güneş panelleri  ile çalıştırmak istemektedir. Zaten mevcut pompalama sisteminde bir pompa var ise ikinciye tekrar maliyet israf olark görmektedir.  Bu sistemin verimi daha az olsa da maliyetinin düşük olması sebebiyle panel gücünü motor gücünün  % 30 arttırarak hem daha ucuz bir sistem hem de tamir ve bakımı kolay bir sulama sistemi kurulmuş olur.

Güneş paneli pompalarının Fiyat ve Maliyet karşılaştırılması

60 metre derinlikten günlük 50 ton su ihtiyacımızı karşılamak istediğimizde

Güneş Paneli Dc Pompa Sistemi ile tasarım yapalım.

Güneşlenme süresini  yaz aylarında 8 saat olarak alalım. 50 ton günlük su ihtiyacı için  saatte 6,25 m3 su çekmemiz gerekiyor bu suyu pompalayabilen dc pompa Lorentz Ps4000 dir. Lorentz ps4000 pompa fiyatı 19500 tl dir.  Güneş paneli , ihtiyacımız için güneş paneli 250 watt olarak 15 adettir. Adet Fiyatı ortalama 750 tl den 15 adedi 11250 tl yapıyor. Demir kontriksiyon maliyeti yaklaşık 1500 tl dir kablo maliyeti 700 tl  Toplam : 19500 + 11250 + 1500+ 700 = 32950 tl dir.

Güneş Paneli Ac Solar Sulama Sistemi

Yine aynı şekilde güneşlenme süresini 8 saat düşünelim, 60 metre derinlikten 6,25 ton verebilecek dalgıç pompa gücü 3 kw ( 4 Hp ) olmalıdır.  Böyle bir pompa 1250 tl ile 3500 tl arasındadır. Biz 3000 tl hesaplayacağız, 3 kw 380 volt dalgıç pompa için 19 adet güneş paneli 250 watt kullanmamız gerekiyor. 250 watt güneş paneli fiyatı 750 tl x 19 adet = 14250 tl dir.

Dc pompa sisteminden farklı olarak 380 volt pompa sürücüsü kullanacağız  3 kw pompa sürücü fiyatı 2500 tl dir.  panel sehpası  1500 tl kablo 700 tl Tüm sistemin toplam maliyeti :  21950 tl

Sonuç ve değerlendirme

Değerli okurumuz gördüğünüz gibi ac solar güneş paneli ile sulama sistemi maliyet, fiyat, bakım avantajı, yedek parça gibi birçok pozitif avantajı olduğu için tercih edilmelidir.

Tabii ki, Solar Pompa satın almakla ilgili herhangi bir sorunuz varsa haftanın 7 günü  09:00 ve 22 : 00 arası uzman güneş personelimizi arayabilirsiniz.

Merak Ettiklerinizi Bize Sorun

    admin

    Enerjim Güneşten bir Gezegen Solar enerji firmasının tanıtım, bilgi edinme ve öğrenme sitesidir. Güneş Enerjisi Ev Elektrik Sistemleri, Rüzgar Enerjisi Ev Elektrik Sistemleri, Yenilenebilir Enerji, Alternatif Enerji konularında rehber ve kılavuzunuz olmayı hedefledik.

    Paylaşın
    Tarafından Yayınlandı
    admin